Nasiona konopi Cheese, to fotoperiodyczne, feminizowane nasiona kolekcjonerskie trzeciej generacji. Jej cechą charakterystyczną, jest oczywiście intensywny zapach pleśniowego sera i ziemi oraz działanie uśmierzające ból, dzięki czemu świetnie spisuje się jako odmiana medyczna. Mieszanka odmian Cheese z genetyką Afghani przyczyniła się jedynie do wzmocnienia efektów i właściwości, jakie oferuje ta odmiana. Są to między innymi intensywny aromat, wysoka zawartość THC, słuszna zawartość terpenów, które sprawiają, że odmiana ta jest tak łatwo zapadająca w pamięć. Cheese jest przeciętnej wysokości rośliną osiągającą wysokość od 100 cm do 150 cm.
Nasiona kolekcjonerskie odmiany marihuany Cheese, mają dwojakie działanie. Po pierwsze przynoszą satysfakcjonujący high, a to za sprawą zawartości THC na poziomie 15-20% oraz obecności aromatycznych terpenów wpływających na odbiór 'fazy' i sposób, w jaki wpływa ona na użytkownika. Te same terpeny oraz związki takie jak CBD, mają również wpływ na działania takie jak uśmierzanie bólu, łagodzenie dolegliwości związanych ze stanami zapalnymi czy bólami odmiennego pochodzenia niż urazowy np. migreny, bóle reumatyczne itd. Nasiona marihuany cheese kryją w sobie również potencjał do walki z depresją, chandrą, bezsennością czy zaburzeniami odżywiania.
Od momentu zakończenia fazy wegetacyjnej, krzewy te potrzebują 9 tygodni na dojście do pełnej dojrzałości i bycie gotowymi do zbiorów. Skoro mówimy o zbiorach, warto powiedzieć, że jest to odmiana przynosząca plon w graniach 400-600 gramów na metr kwadratowy przy uprawie indoor lub 350 do 550 gramów na roślinę w przypadku outdoora. Topy produkowane przez rośliny Cheese są długie, grube ze zbitymi szczytami, nasycone trichomami i żywicą. Szczep Cheese jest bardzo jednolity i charakterystyczny zarówno pod względem fenotypu i zewnętrznego wyglądu. Odmiana ta, jest znana ze swojej żywotności, odporności i zdolności do regeneracji.
Nie jest tajemnicą, że sama nazwa kolekcjonerskich nasion konopi Cheese zdradza wyraźnie, co jest ich najbardziej charakterystyczną cechą. Odmiana ta, podobnie jak inne intensywnie pachnące szczepy np. skunk czy haze, bazuje na konkretnym zestawie chemicznych, naturalnych związków aromatycznych nazywanych terpenami. To one nadają marihuanie charakterystyczny aromat. W przypadku odmiany marihuany Cheese, mamy do czynienia z kariofilenem, linalolem, limonenem, mircenem, mentolem, pinenem, nerolidolem oraz cineolem. Tak skomponowany zestaw terpenów odpowiada za zapach i smak, który nasze zmysły rozpoznają jako aromat sera pleśniowego, ziemi, przypraw i nuty słodyczy.
Genetyka: | Cheese x Afghani |
Rodzaj zakwitania: | Fotoperiod |
Rodzaj odmiany: | Feminizowane |
Płeć: | Feminizowane |
Gatunek: | Głównie Sativa |
Indica/Sativa: | 30/70 % |
Kwitnienie: | 9 tygodni |
Plon Indoor: | 400-600 g/m2 |
Plon Outdoor: | 350-550 g/roślina |
THC: | 15-20 % |
CBD: | 1.5 % |
Smak: | Przypraw, Slodki, Serowy |
Działanie: | Relaksujące, Psychodeliczne |
Producent: | Ganja Farmer Seeds |
od 75 PLN | +1 nasiono gratis |
od 150 PLN | +2 nasiona gratis |
od 225 PLN | +3 nasiona gratis |
od 300 PLN | +4 nasion gratis |
od 375 PLN | +5 nasion gratis |
każde kolejne 75 PLN | +1 kolejne darmowe nasiono więcej |
Kurier DPD | 14,90 PLN | Darmowa od 299 PLN |
Paczkomaty InPost | 14,90 PLN | Darmowa od 299 PLN |
Pocztex Kurier48 | 15,90 PLN | Darmowa od 299 PLN |
Kurier UPS | 19,90 PLN | Darmowa od 299 PLN |
Płatność przy odbiorze: +5 PLN | ||
ZA GRANICĘ KURIEREM JUŻ OD 19,90 PLN SZCZEGÓŁY |